Close
Tadeuša Košćuška 63, Beograd 11000, Serbia
+38975432143 email@email.com
09:00-21:00
Đoković: Srbija radi dobre stvari za tenis

Đoković: Srbija radi dobre stvari za tenis

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je prvi nosilac na Belgrade openu, a pred njegov početak pričao je o mladim nadama srpskog tenisa, svojoj akademiji, organizaciji turnira u Srbiji, ali i o prirodnim lepotama Srbije.

Na početku, Đoković je govorio o velikoj nadi srpskog tenisa, Marku Topu, koji je nažalost u 1. kolu poražen od Argentinca Federica Corie (6:4, 2:6, 0:6) posle problema sa povredom.

„Šteta što se povredio. Imao je probleme sa leđima nekoliko dana pred turnir, ali pokazao je borbenost i ponosan sam na njega jer nije odustao. Imao je stav, to je odlično kod mladih igrača. Coria je u Top 100 na svetu, dobar je na šljaci. Zadovoljan sam kako je Marko igrao. Trenirao je u našem centru sa našim trenerima. Srećni smo što je kod nas, ima potencijal da postane uspešan teniser. Uradićemo sve da ga podržimo kao što to radimo sa Hamadom Međedovićem. Njih dvojica se poznaju, vršnjaci su i mogu da pomognu jedan drugom. I ja sam sa Viktorom Troickim dosta putovao, odrastali smo zajedno, išli na turnire, igrali međusobno i delili sobu. Ako imate nekoga da vam pomogne, put je znatno lakši. Voleo bih da vidim da provode mnogo više vremena zajedno”.

Đoković je pojasnio koliko su turniri koji se organizuju u Srbiji bitni za razvoj tenisa.

„Neobično je da se u Srbiji igraju dva turnira u samo mesec dana, uvek je lepo igrati ovde. Nismo ni planirali da ga organizujemo, a nastao je kao rezultat pomeranja Roland Garrosa. Mislim da uspeh neke nacije u tenisu zavisi od broja turnira. Sa Teniskim savezom Srbije se trudimo da organizujemo što više turnira za mlade, na taj način možemo da napredujemo. Što više turnira, to manje troškova. Ako nemate turnire, sve je teže i skuplje. Drago mi je što sam i ja ovde, mogu da budem sa porodicom”.

U subotu je završen i prvi WTA turnir ikada organizovan u našoj zemlji.

„Srećan sam što su igračice zadovoljne, što imamo pozitivne komentare. I ja sam čuo lepe impresije o centru, turniru, organizaciji. Ne mogu da budem srećniji. Kao igrač znam koje su bitne stvari koje treba da obezbedite kako bi se svi lepo osećali. Dali smo sve od sebe. Žao mi je što teniserke zbog kovid protokola nisu mogle da obiđu Beograd, ali nadamo se da će se to dogodine promeniti”.

Pričao je i o načinima fizičke pripreme.

„Zadovoljan sam kako sam igrao u Rimu. Posle pet sati provedenih na terenu u subotu, bio sam dobar u nedelju. To me je zadovoljilo, saznanje da mogu da igram dobro. Sve sam podredio Parizu. Na ovom turniru ću se fokusirati na rad na određenim segmentima igre da ih poboljšam, kako bih zasijao u Parizu. To je veoma zahtevan turnir, igra se na dve nedelje”.

U prvom kolu Belgrade opena Đoković je slobodan, a u drugom će se sastati sa boljim iz duela Mats Moraing (GER) – Egor Gerasimov (BLR).