Close
Tadeuša Košćuška 63, Beograd 11000, Serbia
+38975432143 email@email.com
09:00-21:00
Gael Monfils: Vraćam se u staru formu

Gael Monfils: Vraćam se u staru formu

Francuski teniser Gael Monfils doputovao je u prestonicu Srbije gde će nastupiti na Belgrade openu.

Po dolasku u Beograd i u Teniski centar Novak, posle treninga je posvetio svoje vreme sakupljačima loptica. Strpljivo i raspoloženo je razmenjivao udarce sa njima, na njihovo oduševljenje.

Prethodno je igrao u Lionu, gde je u drugom kolu izgubio od Nišioke.

„Odmah sutradan sam trenirao sa Rogerom Federerom u Švajcarskoj, pitao me je da li sam slobodan. Počeo sam da se osećam mnogo bolje. Već duže vreme pokušavam da se vratim u dobru formu, a sada mislim da polako ali sigurno idem ka tome. Osećam se mnogo bolje, trenirao sam naporno u teretani. Potrebni su mi mečevi za samopouzdanje, ali mislim da iz dana u dan ide nabolje. Poslednji put sam u Beogradu bio ovde na finalu Davis Cupa”, rekao je 15. reket planete.

Posle Beograda ga očekuje nastup na Roland Garrosu.

„Srećan sam što ću da se vratim u Pariz. Prošle godine sam imao najlošiji nastup tamo otkako sam profesionalac. Želim ponovo da zasijam. Pariz je za mene oduvek magično mesto, drugačije od ostalih. Svaki put kada kročim na teren za mene je specijalan trenutak”, rekao je za kraj.

Monfils je slobodan u prvom kolu, a u drugom ga očekuje duel sa pobednikom meča Arthur Rinderknech (FRA) – Roberto Carballes Baena (ESP).