Close
Tadeuša Košćuška 63, Beograd 11000, Serbia
+38975432143 email@email.com
09:00-21:00
Lajović: Nadam se povratku u dobru formu

Lajović: Nadam se povratku u dobru formu

Domaći predstavnik na Belgrade openu Dušan Lajović kao peti nosilac u prvom kolu igra protiv Litvanca Ricardasa Berankisa.

„Iskreno, u ovom trenutku svaki žreb mi je težak zbog serije od pet poraza. Došao je takav period, teško je ostati disciplinovan i nastaviti da radiš, jer se porazi nižu na mojoj omiljenoj podlozi. Ovo je najlošiji početak sezone na šljaci za mene. Nadam se da ću da se vratim u dobru formu. Ulazim bez očekivanja u meč, očekujem da se borim i da ne razmišljam o porazima. Dobro sam trenirao, tu deluje sve dobro, ali meč je druga stvar. Prethodnih nekoliko dana imam dobar stav na treninzima i nadam se da će mi to dati samopouzdanje. Iskreno, mislim da bi u normalnim uslovima ovo bi bio dobar žreb, ali sad nije tako”, pojasnio je Lajović.

On je istakao da su fizičko i psihičko stanje povezani.

„Dešavaju se fizički padovi, ali to je nekada na osnovu psihe. Bitno je naći balans između, i kada osetiš da je teško na terenu, treba da shvatiš da je to trenutna kriza. Sa druge strane, nekad psihihički potoneš u potpunosti. Verujem da je bitno da budem spreman na loše stvari tokom mečeva, ali treba da naučim da se izborim sa tim”.

Pričao je i o planovima u narednom periodu.

„Trebalo bi da pred Vimbldon odigram jedan turnir na travi, posle čega ću ponovo igrati turnire na šljaci. Preskočiću Olimpijske igre, mislim da je zbog trenutne situacije bolji plan da igram u Evropi”.

Kaže da ne oseća poseban pritisak kad igra na turnirima koji se igraju u Srbiji.

„Ukoliko poredim nastupe tokom prethodnih nedelja, najbolji meč sam igrao u Beogradu na Serbia Openu. To ne vidim kao prepreku. Bio sam blizu protiv Delbonisa u trećem setu, mogao sam i ja da pobedim. Na ostalim turnirima nisam ni imao šansu”.