Close
Tadeuša Košćuška 63, Beograd 11000, Serbia
+38975432143 email@email.com
09:00-21:00
Topo: San svakog tenisera je da bude broj 1. i to je i moj cilj

Topo: San svakog tenisera je da bude broj 1. i to je i moj cilj

Najmlađi teniser  na Belgrade open turniru, Marko Topo, koji je dobio vajd kard, izgubio je od Federica Coria sa 2:1 u setovima (6:4, 2:6,0:6). Nakon meča izjavio je da je dobro igrao prvi set, ali ne i kasnije u toku meča:

„Ovo  je moje prvo iskustvo na ATP turinu. Neverovatno je da  sam ovde, da igram sa velikim igračima, sa Federicom. U prvom setu sam dobro igrao, imao kontrolu, servirao dobro, bio sam u vodećoj poziciji na terenu. U drugom setu sam osetio gubitak energije, imao sam bolove u leđima, možda sam previse razmišljao, i moja igra je popustila. On je solidno igrao do kraja i na kraju pobedio.“

Marko Topo od nedavno trenira u Teniskom centru Novak.  Naglasio je da je neverovatna stvar to što trenira u Teniskom centru Novak, ali i mogućnost da vežba sa Novakom. „On je moj idol, on je najveći naš sportista i osećam se ponosno. Nakon meča mi je čestitao, i zahvalan sam da imam priliku da kroz vajld card budem ovde“.

Marko Topo rođen je u Minnehu a sa 6. godina je počeo da igra. Odlučio je da igra za Srbiju jer kako je naveo, osetio je da je Srbija njegov dom. Pre dve nedelje počeo je da trenira u Teniskom centru Novak, a sadašnji trener mu je Boris Bošnjaković.

O Novaku je imao samo reči hvale i ponosa :„Kad sam počeo da igram, Novak je bio najbolji sportista u našoj zemlji, učinio je puno za naš sport, neverovatno je da je već 12 godina u teniskom vrhu. Zahvalan sam što imam priliku da pričam sa njim i treniram u njegovom centru.“

O svojoj igri je rekao se zasniva na napadu i agresivnoj igri, da voli forhende, dobro servira, ali i da je mlad i da ima dosta stvari da unapredi i koriguje.

O daljim planovima izjavio je da se nada da će uskoro igrati i profesionalne turnire, s obzirom da ima 17 godina:

„Sledeći turnir za mene je Roland Garros za juniore. Radujem se što ću igrati juniorske grend slemove i kombinovaću ih sa fjučersima i challengerima. Nakon juniorskih turnira, radujem se što ću igrati i profi turnire. San svakog tenisera je da bude broj 1. i to je i moj cilj,“ zaključio je Topo.