Close
Tadeuša Košćuška 63, Beograd 11000, Serbia
+38975432143 email@email.com
09:00-21:00
Lajović: Potrebno je da zadržim ovaj ritam

Lajović: Potrebno je da zadržim ovaj ritam

Domaći predstavnik Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u polufinale Belgrade opena i tako zakaže duel sa Novakom Đokovićem.

Peti nosilac na turniru je izgubio od Slovaka Andreja Martina posle preokreta – 6:3, 3:6, 4:6.

„Dobro sam počeo, ali sam izgubio fokus u drugom setu. Nisam mogao da se prilagodim njegovoj igri do kraja. On voli da se igra mačke i miša, a ja nisam uspevao da radim stvari kao u prvom setu. Žao mi je što sam ovako završio kad sam konačno počeo dobro da igram. Verujem da sam mogao da dobijem, ali ponekad bude i ovako. Previše greški sam napravio. Sve u svemu, imao sam dobru nedelju, odigrao sam dobre setove, ali danas nisam uspeo”, rekao je Lajović posle meča.

Govorio je i o konferencijama za novinare koje teniseri imaju, kao i kako im to pada.

„Zavisi od poraza, nije svaki poraz isti, kao što ni svaka pobeda nije ista. Kad se priča o lošoj igri, svakako da to ne volim, ali to je deo posla. Svestan sam situacije i nekad osećam da u tenisu imamo više pritiska od drugih sportista jer igramo skoro svaki dan. Imamo konferencije i pre i posle mečeva. To je stvar koju morate da uradite, to dolazi sa tenisom. Morate da se izrazite i prihvatite iako to možda nije lako da uradite, ali postoji sa razlogom”.

U Beogradu je posle dužeg vremena vezao dve pobede.

„Odigao sam tri meča i na dva sam pobedio. U neku ruku, to je dobra stvar pred Pariz, a sa druge strane je inače bilo normalno da imam ovakve rezultate. Gledajući poslednjih nekoliko nedelja, to je bila stvar koja mi je bila daleka, ali uspeo sam da se vratim na pravi put. Potrebno je da zadržim ovaj ritam. U nekim situacijama danas nisam imao samopouzdnja. Dobra stvar je da sam odigrao tri vezana meča na jednom turniru još od Australije. Nadam se da ću u Parizu nastaviti sa igrama kao od ove nedelje”, zaključio je Lajović.