Close
Tadeuša Košćuška 63, Beograd 11000, Serbia
+38975432143 email@email.com
09:00-21:00
Lajović: Verovao sam da mogu da pobedim

Lajović: Verovao sam da mogu da pobedim

Srpski teniser Dušan Lajović uspeo je da se plasira u drugo kolo Belgrade opena pošto je savladao Litvanca Ricardasa Berankisa – 6:3, 6:3.

Ovo je prvi trijumf za Lajovića posle niza od pet uzastopnih poraza.

„Za mene, početak meča je bio težak zbog emocija od prethodnih nedelja. Odmah sam izgubio servis i malo sam sumnjao u sebe. Srećom, ovo je rezultat rada tokom prethodnih dana. Posle Rima sam pokušavao da se mentalno oporavim, radio sam naporno. Na treningu pre pet dana je izgledalo slično kao tokom mečeva u prethodnim nedeljama, ali je iz treninga u trening bilo sve bolje. Tokom meča sam počeo da verujem da imam ono što je potrebno. Male stvari su me činile srećnim, pokušavao sam da ne sumnjam u sebe i da ne razmišljam previše. Išao sam od poena do poena, i kada ste u dobrom ritmu, ne razmišljate previše šta će da se dogodi. Danas sam baš to radio. Znao sam da moram da budem svestan toga da moram da samog sebe podsećam da tako radim”, rekao je Lajović.

Za njega, način na koji diše tokom meča je od velike važnosti.

„Jedna od glavnih stvari je disanje na određen način tokom meča. Ako mi srce radi ubrzano, trudim se da izdahnem brzo tri puta i udahnem jednom duboko. Ako imam vremena, pokušavam da dišem kroz stomak kako bih smanjio tenziju”.

Na kraju, pričao je o greškama koje su neminovne kod svakog igrača i kako se ne povući u takvim situacijama.

„Kada počnete da sumnjate u sebe, ne povlačite se. Uradite to što morate. Ako napravite grešku i niste proaktivni na terenu, to ne mora da znači da treba da prestanete da budete proaktivni. Kada sumnjate u sebe, tada pokušavate da ne dovedete sebe više u tu poziciju da grešite, što je samo po sebi greška. Ako napravite grešku tokom napadačke igre i od tada prestanete da napadate, to je mnogo veća greška. Ove male stvari čine razliku, a trebalo bi boriti se za svaku loptu, čak i u situacijama kad grešite. To je balans dve stvari – kada možete da kontrolišete situaciju i kada ne možete”, zaključio je srpski teniser.

Protivnik srpskog tenisera u drugom kolu biće Francuz Jeremy Chardy.