Close
Tadeuša Košćuška 63, Beograd 11000, Serbia
+38975432143 email@email.com
09:00-21:00
Molcan: Nisam tužan jer sam izgubio od najboljeg tenisera na svetu

Molcan: Nisam tužan jer sam izgubio od najboljeg tenisera na svetu

Slovački teniser Alex Molcan izgubio je u finalu Belgrade Opena ATP turnira serije 250 od najboljeg tenisera na svetu, Novaka Đokovića rezultatom 2:0 u setovima (6:4, 6:3)

Nakon meča, izjavio je da iako je izgubio danas nije tužan, jer je izgubio od najboljeg na svetu:

„Osećam se dobro, ovo je moj najbolji rezultat,  od kvalifikacija sam stigao do finala, igrao sam dobar tenis, borio sam se, i danas sam pokušao ali nije bilo dovoljno. Nisam loše igrao, ali igrao sam protiv Novaka Đokovića. Nisam tužan jer sam izgubio od najboljeg tenisera na svetu,“ izjavio je Molcan i dodao da će nastaviti da trenira naporno.

On je izjavio da nije ušao u Rolan Garros kvalifikacije, da je ovde u Srbiji postigao neverovatan rezultat od prvog do poslednjeg meča, kao i da je za njega velika škola da igra protiv Novaka Đokovića. 

Govoreći o podlozi na kojoj najviše voli da igra, rekao je da mladi teniseri u Slovačkoj uglavnom igraju na šljaci, da mu je to omiljena podloga. „Ne smeta mi trčanje, duge razmene, fizički sam spreman. Imam i dobre rezultate na tvrdoj podlozi, mada tamo malo drugačije igram. Bekhend mi je na tvrdoj podlozi bolji. Igrao sam i na travi, zabavno je, drugačije“, izjavio je Molcan.

Alex Molcan je tenis počeo da igra sa  5-6 godina, sa 12 godina preselio se u Bratislavu, jer, kako je naglasio, „Ako želiš da igraš na visokom novou, moraš doći u glavni grad“. Trener mu je Radislav Simon, a idoli Rafael Nadal i Fernando Verdasco za koga je pomenuo da imaju sličnu igru.