Close
Tadeuša Košćuška 63, Beograd 11000, Serbia
+38975432143 email@email.com
09:00-21:00
Novak Đoković o Vimbldonu i Roland Garrosu

Novak Đoković o Vimbldonu i Roland Garrosu

 „Vimbldon mi je uvek u mislima. Kad smo prošle godine čuli da neće biti održan, bili smo tužni. Jedno od najlepših sećanja mi je osvajanje turnira 2019. godine pobedom u finalu protiv Federera. Celog života sam maštao da ga osvojim. Sada mi je sva energija usmerena ka Parizu, a nadam se da ću u Londonu i Parizu igrati najbolje što mogu,” izjavio je Novak Đoković, najbolji teniser na svetu.

Žreb za Roland Garros je hteo da Rafael Nadal bude u njegovoj polovini žreba, a potencijalni duel njih dvojice moguć je u polufinalu.

„Iskreno, mislim da nije velika razlika igranje protiv Rafe u polufinalu ili finalu. Igranje protiv njega je uvek najveći izazov koji možete da imate na šljaci. Mnogo puta smo se sastajali na Centralnom terenu i znam kako to izgleda. U Rimu sam dobro igrao protiv njega i mislim da imam dobre šanse protiv bilo koga. Treba da verujem mojim veštinama, osećam se dobro, osvojio sam turnir ovde i nadam se da ću iskoristiti samopouzdanje”, rekao je.

Na čemu će raditi pred Roland Garros:

„Osećam se ponosno i zahvalno zbog organizacije i što sam dobru igru krunisao trofejom u izvanrednoj atmosferi na tribinama. To je ono što sam priželjkivao pred Roland Garros. Čuo sam da postoji dobra šansa da bude publike na tribinama i zato sam odlučio da igram u Beogradu. Ništa nije bilo potvrđeno do pre samo nekoliko dana. Bilo je izvanredno, predivan osećaj. Osećaj koji sam danas doživeo je izuzetno pozitivan i daje mi polet pred Pariz. Raduje me što sam proveo kvalitetno vreme sa porodicom i prijateljima i što sam imao mogućnost da budem slobodan. U Parizu ćemo moći da budemo samo u hotelu i terenu”, napomenuo je i potom dodao:

„Nadamo se da će doći do tog meča sa Rafom u polufinalu. Dug je put dotle, znam da svi to priželjkuju, kao i četvrtfinale sa Federerom. Na žreb ne možete da utiče, ali ono što mogu je da usmerim pažnju samo na naredni dan i da dovedem sebe u optimalno stanje. Kad sam u uravnoteženom stanju mogu da pobedim bilo koga na bilo kojoj podlozi i to sam dokazao u karijeri. Nadamo se najboljem. Biće izazovno, ali sam spreman”.