Close
Tadeuša Košćuška 63, Beograd 11000, Serbia
+38975432143 email@email.com
09:00-21:00
Verdasco: Nisam mogao da savijem lakat

Verdasco: Nisam mogao da savijem lakat

Španski teniser Fernando Verdasco nije uspeo da se plasira u polufinale Belgrade opena.

Njega je savladao Alex Molcan iz Slovačke sa 6:2, 6:0, ali je bilo evidentno da Španac ima problema sa povredom.

„Nisam mogao da igram zbog povrede lakta. Pre nekoliko dana su mi rekli da ova bol nije ništa, da su u pitanju kontrakcije zbog treninga, ali da nije ništa ozbiljno. Bilo je sve gore i gore iz dana u dan, nisam mogao da savijem lakat. Na zagrevanju nisam mogao da koristim forhend i da serviram. Poslednja dva dana bilo je teško, bilo je skoro nemoguće da se zagrevam pre meča. Išao sam kod fizioterapeuta, nisam ni znao kako uopšte mogu da igram”, rekao je Verdasco i potom u dahu nastavio:

„Ne poznajem dobro današnjeg protivnika, ali ako je u četvrfinalu, to znači da dobro igra. Prošao je kvalifikacije i pobedio je dva meča. Renking nije bitan, a ako ja nisam 100 odsto spreman, nemoguće je pobediti. Izašao sam sa terena slomljen, meč je trajao sat vremena. Patio sam u sebi zbog bola, sve vreme sam mislio o tome i mogućnosti da ne igram na Roland Garrosu. Posle svega što sam prošao sa kolenom i kako dobro sam se osećao, osećaj je bio neverovatan. Bio sam srećan što nisam imao bol u kolenu, ali ova povreda me je slomila mentalno”, iskren je Španac.

Naveo je da nije želeo da se povuče jer to nije u njegovom maniru, kao i da postoji mogućnost da zbog povrede ne zaigra u Parizu.

„Nisam imao vremena da odlučim, rekli su mi da idem na teren. Juče sam bio opterećen time. Zašto sam trenirao juče sat i po? Mogao sam da se oporavljam za danas, to ne shvatam. Pre pre dana nije ništa ozbiljno, a sad možda propustim Roland Garros. Tokom svakog poena sam stiskao zube. Tokom 17-godišnje karijere povukao sam se tek nekoliko puta. Ne volim da se povlačim, nije mi to lako, ne priliči mi. Zagrevao sam se misleći da će bol da nestane. On je igrao solidno, a ja nisam mogao da igram. Mašio sam iz forhenda, nisam mogao da serviram jako i u toj situaciji je bilo teško igrati. Želim ovo da zaboravim i da vidim rezultate sa magnetne rezonance. Tužno je što ću najverovatnije propustiti Pariz. Dešava se, moram da ostanem pozitivan i nadam se da ću uskoro ponaovo moći da se takmičim”, zaključio je Verdasco.