Close
Tadeuša Košćuška 63, Beograd 11000, Serbia
+38975432143 email@email.com
09:00-21:00
Verdasco: Srećan sam u Beogradu

Verdasco: Srećan sam u Beogradu

Španski teniser Fernando Verdasco uspeo je da zabeleži novi trijumf na Belgrade openu i plasira se u četvrfinale.

On je savladao Francuza Adriana Mannarina sa 2-0, po setovima 7:6(4), 6:0.

Pre svega, pričao je šta mu je trenutno najbitnije u životu.

„Važno mi je što putujem sa porodicom, inače bi sve bilo teže u mojim godinama. Sada imam dvoje dece, od dve godine i 5 meseci, i bilo bi mi teško da nisam sa njima. Putuju sa mnom, zajedno smo sve vreme, to mi je najbitnija stvar na svetu”, rekao je 37-godišnji Španac.

Dugo se borio sa povredom kolena.

„Želim da igram i dalje, da treniram jako, a da bi se to dogodilo treba da se rešim bola u kolenu. Zato sam i otišao na operaciju prošle godine. Poslednjih deset dana nisam imao bol, mogao sam da treniram u teretani i da se takmičim. Imao sam stav da mogu da pobedim. To je za mene pobeda, da igram bez bola. Ovo je dobar momenat da se resetujem i obnovim karijeru”, naveo je trenutno 107. igrač planete.

Naredni protivnik mu je Slovak Alex Molcan koji do Belgrade opena nije imao nastupe na ATP turnirima.

„Mnogo puta sam bio u takvim situacijama. Treba samo da igrate svoju igru. Nekad igrate sa igračima koje znate, nekad sa onima koje ne znate. Trudite se da ga nekako vidite, da pričate sa nekim ko ga poznaje, da dobijete informacije. Dugo sam na turu, igrao sam protiv svih vrsta protivnika i želim samo da uživam u trenutku dok me koleno ne boli”, napomenuo je Verdasco.

O prijateljstvu sa srpskim igračima.

„Novak mi je veoma dobar drug, ranije smo stalno bili zajedno. Imamo zajedničke prijatelje, oduvek me je zvao da dođem u Beograd. I sa drugim srpskim teniserima imam lepe odnose – Janko, Zimonjić, Lajović… Dobro je imati lepe odnose sa igračima, oni su ti kao porodica, veliki deo života, viđate ih iz nedelje u nedelju. Srećan sam što sam u Beogradu. Novak me je zvao da dođem još prošle godine, ali me je sprečila povreda kolena”, zaključio je.